Vintern är inte över än

Vi lever i ett land där det kan skilja vädermässigt enormt från längst upp i norr till de södra delarna. I år så har det vara en tidig meteorologisk vår i våra södra delar och uppe i norr så fortsätter det att snöa. Vintern är inte över än på långa väga i vissa delar av vårt land och kanske ni ska åka på påsklov till fjällen och då gäller det att packa med varma kläder.

Vi ska inte bli lurade bara för att solen skiner och det blivit några grader varmare utomhus. Speciellt om man ska vara utomhus en längre stund så gäller det att man har har klätt sig ordentligt. Se till att packa med några fleecetröjor som kan hålla er varm inunder en vindjacka eller liknande. Fleecen gör att den värme som din kropp alstrar stannar kvar och håller dig varm längre perioder. Lager på lager principen är alltid att föredra och speciellt om man är upp i fjällen och är utomhus under längre perioder.

Även om man är hemmavid och det är lite kyligare på morgonkvisten så finns det fördelar att klä på sig lite extra om man går till arbetet. Ett par överdragsbyxor kan enkelt tas på innan man går iväg och tas av när man kommit på jobbet. Se även till att ha en varm och skön mössa och vantar. Skulle det visa sig att det blivit betydligt varmare när ni går hem så stoppa överdragsbyxor, vantar och mössa i en påse. Bättre det än att ni fryser då ni ska gå till jobbet.