Vikten av bra passform

2172262-portrait-of-women-in-their-underwear

Det är kul att handla kläder, att bygga upp en garderob i ens egen stil. Men  många glömmer att tänka på passformen på kläderna och kan därmed bli stående med ett gäng plagg som aldrig blir buren efter inköpet. 

Prova alltid en gång hemma

Spara dina kvitton. Hur du mår påverkar vad du köper och hur mycket du shoppar. Reorna lockar också till flera impulsköp. För att vara säker på att du verkligen vill ha plagget, ska du prova plagget dagen efter också. Se dig i spegel och fundera på om du känner lika starkt för plagget som du gjorde i butiken. Kanske när shoppingsuget har lagt sig, lägger du märke till saker som du annars inte skulle ha gjort. Som hur det smiter åt runt höfter och byst, eller byxor som är lite väl svåra att knäppa.

Underkläder extra viktigt

En skön och bra passform är extra viktigt när du köper underkläder. Vad du bär under dina vanliga kläder påverkar inte bara hur du känner dig: det kan också förstöra en annars bra outfit.

Trosor ska vila mot huden, inte säcka ihop eller knipa åt runt höfter så du får märken. En bh ska inte ha axelband som faller ned, kuporna ska omfamna bysten. Det ska inte finnas mellanrum mellan byst och kupa, eller sitta så tajt att du får dubbla bröst. Var alltid noga att prova dina underkläder och var säker på vilken storlek du har, så slipper du med an massa felköp.