Trendigt i höst

Nu är det snart dags att se över garderoben inför den kommande hösten. Generellt sett går modetrenderna idag i samma riktning som resten av samhället. Vi vill ha en mer hållbar och långsiktig konsumtion med plagg som håller över tid, både gällande stil och slitage. För lite idéer när du ändå vill investera i något nytt är de internationella modeveckorna ett spännande alternativ, där ledande och unga designers visar sina senaste kollektioner.

höstmode

Jackan – ett nyckelplagg

I synnerhet för höst och vinter är jackan ett nyckelplagg. Den håller dig varm genom de kallare månaderna och är ofta det plagg som syns mest. Därför är val av jacka viktigt. Skinn har varit ett återkommande material under flera säsonger nu, i olika form. För hösten 2020 syns bland annat snygga skinnkappor, stövlar och accessoarer. Ett annat tips är den stilrena MC-jackan, som du till exempel kan hitta hos onlinebutiken Agasstore.

Klassisk inspiration

Utöver skinn var det fokus på ganska eleganta och klassiska stilar på visningarnas catwalks. Andra jackor som dök upp var skräddade dunjackor och ponchos, eller löst sittande kavaj i kombination med kjol. Inspirationen kom till stor del från tidigt 1900-tal och 1940-tal, med detaljer som fransar, pärlor och rutor. I kontrast fanns det också mer rebelliska och androgyna looks, som hade kreativ styling och influenser från punkkulturen.