Trender i år

Trender kommer och går men efterlämnar sig en massa kläder som man kan ha i flera år. Rätt som det är hippieshortsen tillbaka på modelistan och då har man redan ett par liggandes i garderoben. 

Trenderna för i år lutar mycket om glam sport – sportigt och lyxigt. Vinjackorna ska vara skina som metall och gärna vara klädda i strass och glitter. Det är ett väldigt högljutt mode som tågar in i år.

Det gäller faktiskt att i mångt och mycket vara utsmyckad. Skinande klänningar tillsammans med glittrande accessoarer är pricken över i för en moderiktigt outfit.

En annan trend är pojkvänstrenden: lediga och lössittande plagg som man kan tro att tjejen har lånat av sin kille. Därför har skjortan kommit tillbaka med vissa ändringar: det ska vara kontrast på kragen och får gärna vara en skjortklänning också för den delen. Samma sak gäller byxmodet. Termen ”boyfriend pants” har skapats och gäller jeans som sitter halvtajt men fortfarande har ganska låg gren. Det ska inte vara utmanande tajt eftersom man redan har en pojkvän, som man visar upp med sin lediga och frigjorda stil. Den sommaren är alltså ingen singel!