Streetwear det nya svarta

Idag är det få som undgått att streetwear har totalt dominerat marknaden. Allt från de stora modehusen till små Instagramkonton som sköter försäljning av streetwear secondhand. Inledningsvis kan det vara svårt att förstå att streetwear är större än bara dess huvudgenre.

Det finns många olika undergenrer som förgrenar sig i helt olika stilar. Att klumpa ihop streetwear till en och samma stil är som att klumpa ihop att alla frukter i världen smakar likadant. Om du letar efter inspiration kan du klicka här för att hitta något som passar just dig och din stil.

Olika streetwear stilar

Fortsättningsvis kan du lära dig om streetwear och dess olika stilar. Det finns stilar som tilltalar dansare. För att sedan förgrenas ytterligare till olika stilar inom olika dansgenrer. Streetwear har även nått olika entusiaster inom motorsport och extremsport. Samma sak gäller för de som åker bräda, som snowboard, longboard och skateboard.

Alla dessa har en sak gemensamt och det är streetwear. Även om stilarna inom modet skiljer sig åt är de givetvis snarlika. Några av de största ikonerna just nu som formar branschen är namn som Virgil Abloh, Kanye West, Nigo och Raf Simons. Men streetwear modet är inte bara något för de storartade. Det finns även mindre etablerade designers på plattformar som Instagram och Facebook.