Smarta småsaker

Småsaker som accessoarer och sminkartiklar är lika påverkade av trender som mode. Det senaste inom dessa två kategorier är att de ska vara smarta: det vill säga inte bara vara fina att titta på utan uppfylla en funktion också.

Väskhängarsmycken

Ett ny liten pärla som har dykt upp är ett fint smycke med kedja. Den ska inte bara pryda utsidan av handväskan. Den kan också vikas ut och läggas på restaurangbordet. Då har den plötsligt blivit en smart hängare för handväskan så man slipper lägga väskan på ett smutsigt golv. Man behöver inte heller dyka under bordet för att plocka fram nåt ur väskan. Den är så läcker att vi får lust att köpa en till varje väska i garderoben!

Fitbit

Det ser ut som ett armband i matt silikon, men den är så mycket mer än så! Fitbitarmbandet läser av din puls, din sömn, hur många steg du tar per dag och kan synka med din telefon så du snabbt kan läsa av statistiken den samlar på sig. Passar den som vill röra sig lite mer och försöka lista ut hur många sömntimmar man får. Det går även att köpa till extra armband så man kan byta färg på sin nya bästa kompis.

Supernagellack

Detta nagellack går inte att köpa än men det var en sådan viktig nyhet att vi inte kunde låta bli att ta upp det här. Tre forskare på ett amerikanskt universitet har tagit fram ett speciellt nagellack som ska förhindra kvinnor från att drogas. Man doppar fingret i sin drink och om naggellacket ändrar färg så har drinken blivit drogad.  Det finns som sagt inte på marknaden ännu med testerna har hittills varit lyckade. Det har fått namnet Undercover Colors och kommer nog att bli nästa storsäljare!

Reflexspray

Ännu en livräddare kommer med på listan. Den här fiffiga lilla sprayflaskan går enkelt ner i väskan och kan rädda liv. Innan du går ut på kvällspromenaden med hunden, eller innan du går med barnet till dagiset, sprayar du med Albedo reflexspray på dig själv, barnets jacka och sidan av hundens päls. Mötande bilar och ljus kommer att se dina självreflekterande kläder. Du behöver ingen reflex längre, du är reflexen! Sprayen syns inte i vanligt dagsljus och går enkelt bort i en vanlig tvätt. Den är miljövänlig och fäster bra på nästan allt, så du kan med gott samvete göra några streck i husdjurens päls så de syns bättre i mörkret!