Samisk smyckeskonst

Något som verkligen ligger i tiden, även om det för den skull redan sen länge varit både använt av många och väldigt vackert, är smycken från den samiska kulturen. Denna avskalade design med dess mystiska och historiska tongångar sätter enligt oss ribban för 2015 års smyckestrender och går tack vare sina rötter aldrig riktigt ur tiden.

Att samiskt hantverk ligger så pass väl i tiden kan till viss del bero på ambassadörer så som den numera folkkära och jojkande Jon Henrik Fjällgren som vi fick ta del av i Talang, eller skönsjungande Sofia Jannok, en av våra mest välkända och erkänt duktiga samiska artister.

Samiskt smycke

Vi ser även att den samiska kulturen dykt fram på fler fronter som till exempel i Viaplays senaste reklamfilmer, ett tecknen på det växande stödet och insikten för detta vackra inslag i vårat land.

Om man måste välja endast ett av dessa vackert tillverkade smycken rekommenderar vi för både män och kvinnor det svarta skinnarmbandet med tennutsmyckning och med renhorns-lås. Detta smycke passar färgmässigt till det allra flesta outfists och är ett vardagssmycke som du kommer att kunna bära med stolthet, både under 2015 och framåt.