Lära sig stickningens ädla konst

Vi kanske inte stickar och virkar lika mycket som det gjordes tidigare. Genom att lära sig stickningens ädla konst så kan du skapa något som du kan få användning av och något som fyller upp din garderob. Att sticka en tröja kanske inte är det man börjar med. Ett par sockar kanske passar bättre som första objekt.

Att få hålla på och göra något med sina händer är alltid trivsamt. Att sticka kan nästa jämföras med meditation på något sätt. Det är samma rörelse om och om igen och man följer ett mönster för att skapa något helt på egen hand. Se till att skaffa något stickmönster som inte är allt för svårt att börja med. Du kan leta på nätet efter videoklipp på hur man stickar men det ska sägas att det är inte allt för svårt. När du väl börjat så kan det hända att du får riva upp det du gjort och börja om från början. Svårare än så är det inte. Garn och stickor kan du köpa hos Garntorget där du även hittar olika stickmönster.

Nätet kan även vara en bra källa till inspiration av olika slag. Kolla på Facebook om du inte hittar någon grupp för de som håller på med stickning, virkning eller liknande hantverk. Där kan du säker få tips för nybörjare. Vad man ska tänka på och hur man bäst kommer igång med sin stickning. Fotografera dina egna saker som tillverkas och få feedback på sakerna. Det finns säkert många som kan ge dig tips och råd för hur du ska förbättra dina kunskaper i ditt nya hantverk.