Gör dig redo för stranden

Att ta på sig en bikini eller ett par badbyxor för första gången på året kan vara en jobbig upplevelse för många. Det är lätt att känna att man inte tillbringat tillräckligt mycket tid på gymmet. Här kan du läsa lite om vad du kan göra för att förbereda dig inför strandhänget.

Det behöver inte ta längre än trettio minuter att göra sig redo för att skina på stranden. Genom att följa några enkla steg ger du dig själv de bästa förutsättningarna för en fantastisk dag vid stranden.

8698921-girls-sunbathing-on-the-beach

Släta till benen

Att ha svarta hårstrån på benen är inte alltid önskvärt. Använd gärna en bra rakhyvel eller maskin för att släta till. Det är också många som föredrar att vaxa benen. Kom ihåg att i så fall göra det någon dag innan det är dags att gå till stranden, eftersom huden kan vara extra känslig direkt efter vaxningen.

Peela hela kroppen

Skrubba hela kroppen från topp till tå för att göra dig av med döda hudceller. Eftersom kroppen är känsligare runt urringningen rekommenderas det att man använder en skonsammare ansiktspeeling.

Håll kroppen återfuktad

När det är varmt använder kroppen mer vätska än när det är kallt. Därför är det viktigt att dels dricka mycket vatten, men också att man återfuktar huden med en bra lotion efter man duschat eller badat.

Skydda dig mot solen

Har man mindre pigment eller känslig hud är det viktigt att man skyddar sig. Solskyddsfaktor hjälper dig att inte bli bränd i solen. Se till att ta på ett ordentligt lager om du ska vara ute en hel dag. Ibland kan det vara svårt att få den solbrännan man önskar sig. Då kan man faktiskt använda en kroppslotion med lite färg för att hjälpa solbrännan på traven.