En skjorta för varje tillfälle

Vill man ha en bra förberedd garderob är skjortan en av de viktigaste plaggen att kunna variera. Här tittar vi lite närmare på vilka skjortor man borde överväga att utrusta garderoben med.

Vita

De vita skjortorna är helt klart grunden i garderoben. Man kan para ihop dem med det mesta och oavsett om det är formella eller informella sammanhang kan det alltid passa med en vit skjorta. Ett par vita skjortor bör finnas i garderoben och en av dem bör vara med en cut-away krage, för mer festliga tillställningar.

Blå

Blå är också en klassisk färg som har många användningsområden bland skjortor. Två ljusblå skjortor i lite olika nyanser skapar en perfekt grund för nästan vem som helst.

Blå-vitmönstrade

Dessa två färger fungerar dessutom perfekt tillsammans i både randiga och rutiga mönster. Dessa fungerar perfekt för när man vill förstärka eller bara förändra sin klädsel något. Två eller tre i olika mönstring ger stor flexibilitet.

Röd-vitmönstrad

En helröd skjorta blir lätt för mycket, då röd är en väldigt överväldigande färg i många sammanhang. Men genom att satsa på en röt-vitmönstrad skjorta bryter man upp detta något och öppnar upp möjligheten till många olika färgkombinationer.