Bra skäggvård

De senaste åren har trenden inom hårvård för män definitivt varit att odla skägg i olika stilar och trenden verkar inte avta. Vi är helt säkra på att skäggtrenden är här för att stanna. Idag ser vi alla typer av skäggstilar ute på gatorna, allt från helskägg till vältrimmade skägg och den säger en hel dig om vem du är.

En gemensam nämnare för alla skäggälskare som är att man måste underhålla skägget med kärlek. Att hitta sin egna stil både vad gäller form och längd så att det ser trendigt och fräscht ut är av stor vikt. Tänk på att du bör ta hand om skägget på samma sätt som du tar hand om din frisyr. Den bör tvättas regelbundet med en rengöringsprodukt för ansiktet så att alla orenheter går bort samtidigt som det är bra för skägget och huden. För att få ett perfekt skägg bör man se till att håret på överläppen inte blir för långt samt att skägget inte bör växa så långt att den hamnar under kragen. En trimmer är ett måste när man har skägg. Den erbjuder möjligheter att experimentera med olika skäggstilar och gör att din käklinje lyfts fram. Du får maskulina drag genom att bära skägg samtidigt som du får manligt utseende av att ha markerat käklinjen. Detta utseende anses av många väldigt manligt och attraktivt.

I dagens samhälle finns det mängder med produkter som hjälper dig att få ett fint och starkt skägg. En av produkterna som har blivit väldigt populär på sista tiden är skäggolja. Den hjälper att återfukta huden vilket motverkar irritation och lindrar klåda samt gör skägget lättkammat. Skägget får också ett finare lyster när man använder en bra olja. Färgar du skägget och använder dessutom skäggoljan får du ett intensivare färg. Det går också bra att kombinera skäggoljan med skäggvax. Skäggoljor innehåller vanligtvis essentiella oljor som är berikade med vitaminer och näring. Vid daglig användning applicera några droppar av oljan mellan handflatorna och massera in den i skägget och skäggbotten. Idag finner du även ekologiska skäggoljor på marknaden.