Årets smyckestrender

Smycken har människan burit sedan urminnes tider. Många ritualer som utövas av folkgrupper innefattar utsmyckning i olika omfattning. Smycken i håret, runt halsen och på armarna är de vanligaste men med piercing utökas kroppens möjligheter utan egentlig begränsning.

1182231-silver-bracelet

Kroppspiercingar har funnits över hela världen i 5000 år eller mer. Vår önskan att pryda oss med smycken skapar hela tiden nya trender eller också är det gamla trender som blivit populära på nytt. Trenderna pekar på klassiska smycken, ofta i silver, som små näpna örhängen. Silversmycken tycks vara oföränderliga och tidlösa.

Glada färger

Björg är utan tvekan en av de allra populäraste smycketillverkarna just nu. Kanske är det just för deras sortiment av klassiska och tidlösa armband, örhängen och mycket annat. Kolla in deras och många andras smycken hos Mila Silver. Förutom att Mila Silver fungerar som återförsäljare har de även egentillverkning i 925 silver- och lädersmycken. Den fysiska butiken finns i Båstad men på nätet är shopen tillgänglig för alla. Silversmycken är generellt ett säkert kort – även om de inte alltid räknas till de senaste trenderna, ger de ett klassiskt och tidlöst intryck.

Populär design på smycken just nu är blommor, insekter och löv och dessutom skall de vara färgglada. Vanligt enkelt guld – om man nu kan benämna guld som enkelt – har återkommit bland de smycken som ses på folk i år. Guld kanske är de smycken som man använder vid speciella tillfällen medans silversmycken kan man även använda till vardags.

Rent generellt pekar trenden på en sportig look men dessutom ska det visa lyx. Kanske är det därför guld åter blivit så populärt, även roséguld. Idag så är det också vanligt att även män använder sig av mer smycken än vad som gjorts tidigare. Här så kan designers tänka om då man tillverkar och designar sina guld- och silversmycken så det passar även män.